Klub Szefów Kuchni dla WOŚP

Wydarzenia

Klub Szefów Kuchni dla WOŚP

08 stycznia 2018

14 stycznia szefowie z Klubu Szefów Kuchni pod wodzą prezesa Jarka Walczyka wezmą udział w 26 Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, którego celem będzie pozyskanie środków „dla wyrównania szans w leczeniu noworodków”.

Akcja Klubu Szefów Kuchni dla WOŚP odbędzie się pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Podczas Wielkiego Finału Szefowie ugotują ponad 4000 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną.

Ponadto, tego dnia szefowie kuchni zadbają również o ważne osobistości. W specjalnie przygotowanym namiocie powstanie wyjątkowa Restauracja WOŚP serwująca dania dla wyjątkowych gości.

W wykwintnym menu znajdą się: 

Przystawka:

Wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola

Zupa:

Żurek – wędzony węgorz, mleko kokosowe, chilli

Danie główne:

Wołowina – Demi-glace, pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej

Ravioli z warzywami ratatouille

Deser:

Beza z mascarpone i marakują

Dodatkowo zaangażowanie szefów będzie można wesprzeć na stronie www.rzeczyodserca.pl, gdzie będą odbywały się licytacje.

Szczegóły wkrótce!