14 stycznia szefowie z Klubu Szefów Kuchni pod wodzą prezesa Jarka Walczyka wezmą udział w 26 Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, którego celem będzie pozyskanie środków „dla wyrównania szans w leczeniu noworodków”.
Akcja Klubu Szefów Kuchni dla WOŚP odbędzie się pod Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Podczas Wielkiego Finału Szefowie ugotują ponad 4000 litrów zupy pomidorowej z warzywami i wołowiną.
Ponadto, tego dnia szefowie kuchni zadbają również o ważne osobistości. W specjalnie przygotowanym namiocie powstanie wyjątkowa Restauracja WOŚP serwująca dania dla wyjątkowych gości.
W wykwintnym menu znajdą się:
Przystawka:
Wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola
Zupa:
Żurek – wędzony węgorz, mleko kokosowe, chilli
Danie główne:
Wołowina – Demi-glace, pieczarka, marchew, gnocchi w emulsji maślanej
Ravioli z warzywami ratatouille
Deser:
Beza z mascarpone i marakują
Dodatkowo zaangażowanie szefów będzie można wesprzeć na stronie www.rzeczyodserca.pl, gdzie będą odbywały się licytacje.
Szczegóły wkrótce!