Jesień w amerykańskim stylu

Newsy

Jesień w amerykańskim stylu

17 września 2013

Kuchnia amerykańska? To nie tylko fast food. To obfitość i różnorodność smaków – soczyste amerykańskie steki, oryginalne hamburgery, czekoladowe brownie, a także wiele innych przysmaków będzie można skosztować w ramach wrześniowego bufetu Surf&Turf serwowanego w restauracji Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków.

Stany Zjednoczone to istna mieszanka kulturowa ludzi z całego świata. Kuchnia amerykańska idealnie odzwierciedla wielokulturowość tego kraju. Wiele potraw uważanych za tradycyjne amerykańskie, ma swoje źródła w innych rejonach świata, spopularyzowanych przez przybyły mieszkańców Nowego Świata. Cechą charakterystyczną kuchni amerykańskiej jest połączenie wielu rozmaitych stylów gotowania. Przez lata receptury różnych dań były modyfikowane przez amerykańskich kucharzy, do tego stopnia, że teraz niektóre potrawy uważane są za typowo amerykańskie. W restauracji Milk&Co, przez cały miesiąc wrzesień będzie można poznać prawdziwy smak Ameryki.

Amerykanie rozkoszują się przede wszystkim w soczystych wołowych stekach. Który inny naród na świecie zna się lepiej na stekach niż amerykanie. Przygotowywane są na różne sposoby i łączone z różnymi dodatkami, do których należą między innymi ziemniaki w różnej postaci oraz złocista kukurydza. Typowy hamburger czy cheeseburger zza oceanu również powinien zawierać 100% wołowinę.  Często na amerykańskich stołach goszczą również dania z drobiu, do których przygotowania najczęściej wykorzystywane jest mięso z kurczaka oraz indyka. Naród ten bez wątpienia należy do fanów domowych wypieków. Kto nie zna, tak popularnego apple pie czy uwielbianych na świecie brownies.

„W restauracji Milk&Co przez cały wrzesień w ramach bufetu Surf&Turf będziemy serwować naszym gościom specjały prosto z Ameryki. Na pewno nie zabraknie prawdziwych soczystych steków. Serwowany będzie cały indyk w towarzystwie bukietu warzyw oraz między innymi hamburgery w nietypowym rozmiarze small. Wielbiciele domowych wypieków będą mogli spróbować na przykład słynnego apple pie” – mówi Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu w Krakowie.