Jedna kuchnia – 5. Szefów w Scorii

Aktualności

Jedna kuchnia – 5. Szefów w Scorii

7 października w bydgoskiej restauracji Scoria spotkali się szefowie kuchni, by wspólnie przygotować wyjątkową kolację degustacyjną pt. „Jedna kuchnia – 5. Szefów”.

Pięciu utalentowanych szefów kuchni na co dzień zarządza kuchniami w innych restauracjach. Tego dnia wszyscy przyjechali na zaproszenie szefa kuchni – Pawła Stawickiego, żeby zaprezentować swoje umiejętności przybyłym gościom.

Podczas kolacji można było skosztować dań: Wojciecha Korfela z gdańskiej restauracji Prologue, Marcina Szukaja z restauracji Kuchnia by Marcin Szukaj w Bydgoszczy, Michała Kuter z poznańskiej restauracji A Nóż Widelec i Rafała Koziorzemskiego z sopockiej restauracji Fisherman. Pięć setów, pięć niezwykłych dań, a do tego specjalnie dobrane wino przez sommeliera Jacka Szweda – to mieszanka, która zachwyciła gości nie tylko smakiem, ale wyglądem i kompozycją. – Scoria to miejsce, które ma zarówno zaskakiwać, jak i uczyć. Goście chętnie nas odwiedzają, bowiem stawiamy na wysoki poziom dań, jak i profesjonalne podejście do gości – mówi Paweł Stawicki, szef kuchni restauracji Scoria.