Hotele kuszą przysmakiem z wołowiny

Newsy

Hotele kuszą przysmakiem z wołowiny

08 października 2013

Hotele Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie do końca listopada zapraszają na Festiwal Międzynarodowych Steków. W ciągu dwóch miesięcy szefowie kuchni serwować będą steki z mięsa ras amerykańskich, argentyńskich, irlandzkich, polskich oraz urugwajskich.

W menu znajdzie się 5 propozycji steków, które szefowie kuchni grillują lub opiekają w piecu podkreślając charakter mięsa ziołami, solą morską oraz delikatnym masłem. Goście do wyboru mają rostbefy z rożnych stron świata.

Pomysł Festiwalu Międzynarodowych Steków narodził się w hotelu Sheraton Poznań, gdzie na początku tego roku Krystian Szopka, szef kuchni hotelu serwował klientom różnorodne steki.

Steki z najwyższej jakości wołowiny zawsze stanowiły ważną część menu. Widząc, jak dużym powodzeniem cieszą się one wśród gości, postanowiliśmy rozszerzyć naszą ofertę i zaproponować coś nowego – wybór steków przygotowywanych z mięsa pochodzącego z różnych krajów. Zamawiając poszczególne pozycje z menu, goście mogą porównać je ze sobą i przekonać się, jak bardzo różnorodny smak może mieć to samo mięso w zależności od rasy i sposobu hodowli bydła” – powiedział Krystian Szopka.

Do każdego ze steków goście mogą wybierać różnego rodzaju dodatki, sosy oraz wina. Nowe dania dostępne są do końca listopada br. w godzinach otwarcia restauracji.