W dniach 5–7 listopada w EXPO Kraków odbędą się 32. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® oraz 22. Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO® – jedne z najważniejszych wydarzeń dla profesjonalistów z sektora hotelarsko-gastronomicznego i winiarskiego w Europie Środkowej. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Organizatorzy zapowiadają wiele nowości: prezentacje innowacyjnych technologii, ekologicznych rozwiązań i inteligentnych urządzeń, które zmieniają oblicze hoteli, restauracji i kawiarni. W ramach strefy Biznesowych Okazji uczestnicy będą mogli testować produkty i korzystać ze specjalnych ofert. Goście poznają szeroki wachlarz kaw premium, win i alkoholi z całego świata, a także unikalne produkty regionalne. Degustacje MasterClass – m.in. win chilijskich, serbskich czy portugalskich – uzupełnią praktyczne szkolenia, warsztaty i panele z ekspertami.
6 listopada odbędzie się finał konkursu Bocuse d’Or Poland 2025, a przez trzy dni w równoległej hali będą rozgrywane finały Mistrzostw Kawowych SCA Poland w kategoriach Barista, Cup Tasters i Coffee in Good Spirits. Tegoroczne hasła przewodnie to „Gościnność na nowo – od lokalności do innowacji” oraz „Wino i inne smaki regionów”. Prelegenci poruszą tematy personalizacji usług, budowania doświadczeń gości i wykorzystania lokalności jako inspiracji do tworzenia innowacyjnych konceptów. W ramach targów odwiedzający wezmą udział w „Szlaku Smaków ENOEXPO®”, czyli degustacyjnej podróży po winach i produktach regionalnych.
Wstęp na targi jest bezpłatny dla gości branżowych po wcześniejszej rejestracji online, trwającej do 4 listopada na stronie: www.horeca.exposupport.pl.
oprac. H.Handkowska
źródło: biuro prasowe EXPO Kraków