Hermes Kulinarny dla Zamku Gniew

Aktualności

Hermes Kulinarny dla Zamku Gniew

Zamek Gniew został uhonorowany statuetką Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora za wysoki standard usług hotelowych oraz istotny wkład w rozwój turystyki i hotelarstwa. Nagrodę odebrał Jarosław Karolczyk, Dyrektor Generalny obiektu. Uroczyste wręczenie odbyło się 25 września podczas XXV Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa, które miało miejsce w Hotelu Novotel Poznań Centrum.

Zamek Gniew to największa średniowieczna warownia na Pomorzu, dziś pełniąca funkcję nowoczesnego kompleksu hotelowego i centrum wydarzeń. Obiekt łączy historyczne dziedzictwo z wysokim standardem usług, oferując gościom ponad 160 komfortowych pokoi w Zamku, Pałacu Marysieńki i Hotelu Rycerskim, a także wyjątkową restaurację Kolumnową i nastrojową karczmę Zamkową. Dzięki konsekwentnym inwestycjom, profesjonalnej obsłudze i bogatej ofercie kulinarno-eventowej, Zamek Gniew stał się jedną z najważniejszych atrakcji regionu. Obiekt nie tylko zachwyca historią, lecz także realnie wspiera rozwój turystyki i hotelarstwa.

Polecamy rozmowę z Jarosławem Karolczykiem, dyrektorem generalnym Hotelu Zamek Gniew, która ukazała się w marcu 2025 r. w Poradniku Restauratora.

Oprac. H.Handkowska

Fot. Justyna Szadkowska