Hermes Kulinarny dla Karczmy Górecznik

Aktualności

Hermes Kulinarny dla Karczmy Górecznik

Karczma Górecznik została uhonorowana statuetką Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora w kategorii „Restauracja”. Nagrodę odebrała szefowa kuchni Magdalena Ossowska. Uroczyste wręczenie odbyło się 25 września podczas XXV Ogólnopolskiego Spotkania Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa, które miało miejsce w Hotelu Novotel Poznań Centrum.

Magdalena Ossowska to szefowa kuchni z ponad 30-letnim doświadczeniem, dla której gotowanie jest sposobem opowiadania historii i budowania relacji. Po latach pracy w Niemczech i Szwajcarii, w tym w gwiazdkowej restauracji YoSH w Stuttgarcie, postanowiła wrócić do Polski, gdzie obecnie współtworzy koncept Posmakuj Potaśni oraz kieruje kuchnią w Karczmie Górecznik. Jej styl to odważna, autorska kuchnia, oparta na lokalnych produktach, sezonowości i rytmie natury, wzbogacona wpływami francuskimi i niemieckimi. Gotuje tak, jakby zapraszała do własnego domu.