Fissler szkoli ekspertów

Newsy

Fissler szkoli ekspertów

08 lipca 2011

,,To cook, to eat, to have fun” – pod takim hasłem w dniach  28-30 czerwca odbyły się w Warszawie warsztaty kulinarne z marką Fissler.

Pierwszego dnia spotkanie poprowadził Armin Auer – utytułowany kucharz i ambasador marki w Niemczech. Uczestnicy spotkania zostali podzieleni na cztery grupy warsztatowe i pod okiem międzynarodowej ekipy  specjalistów z firmy Fissler przygotowywali autorskie potrawy Armina Auera, wykorzystując naczynia kuchenne i akcesoria marki.

Budując swoją pozycję eksperta w dziedzinie naczyń i akcesoriów kuchennych, Fissler przeszkolił ponad 100 osób z całej Polski, pokazując właściwości produktów marki i możliwości ich praktycznego zastosowania.

Szczególną uwagę poświęcono nożom kuchennym, przedstawiając zalety tych przeznaczonych do zadań specjalnych: trybowania kurczaka, filetowania ryb, krojenia chleba, czy siekania ziół. Pokazano przy tym najlepsze techniki krojenia, a także ostrzenia noży. Zaprezentowano także działanie najnowszego szybkowaru Fissler z serii Vitavit Edition, wyposażonych w elektronicznego  asystenta gotowania,  odznaczających się wyjątkowym designem oraz szeregiem nowoczesnych funkcji użytkowych dzięki którym gotowanie jest szybkie, oszczędne i bardzo smaczne.

W trakcie warsztatów uczestnicy samodzielnie przygotowali:

  • Risotto z gorgonzolą i łososiem miodowo-szałwiowym (przygotowane w szybkowarze Vitavit Edition)
  • Owocowe ragout z kremem z mascarpone i cytryny (przygotowane z użyciem szatkownicy FineCut)
  • Medaliony wieprzowe z sosem musztardowym (przygotowane na patelni Crispy)
  • Naleśniki z musem z rabarbaru i sosem z truskawek (przygotowane na patelnia Crepe)
  • Zupa z marchwi z sokiem pomarańczowym (przygotowana w szybkowarze Vitavit Edition)

„Staramy się regularnie szkolić naszych sprzedawców, aby mogli jak najlepiej doradzić swoim klientom” – podkreśla Jerzy Konecki – oficjalny przedstawiciel marki Fissler w Polsce. „Wierzymy bowiem, że dzięki temu pomogą klientom świadomie wybrać naczynia, bądź akcesoria kuchenne najbardziej odpowiadające ich potrzebom” – dodaje.

Warsztaty firmy Fissler w Polsce zostały zorganizowane już po raz trzeci a z udziałem Armina Auera – po raz drugi.