Targi WorldFood odbędą się 10-12 kwietnia w Warszawie po raz piąty i będą gościć niemal 300 wystawców z kraju i zagranicy. Po raz kolejny kilkadziesiąt włoskich firm, pod wspólnym logo Bellavita zagości na WorldFood Warsaw, a Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie głównym szefem kuchni włoskiego pawilonu. W Polsce od ponad 20 lat Giancarlo Russo jest jedną z najbardziej znanych postaci w polsko-włoskim krajobrazie kulinarnym; jest również znanym szefem kuchni w telewizji i rzecznikiem znanych marek. Giancarlo Russo zaprosił również do udziału w pokazach Anuelo Serra – szefa kuchni w restauracji San Lorenzo w Warszawie, oraz Kurta Schellera – krytyka kulinarnego i założyciela Akademii Kurta Schellera. Również znani już z poprzedniej edycji – Andrea Camastra – właściciel i szef restauracji Senses odznaczonej gwiazdką Michelin, oraz Marzena Gromelska – główny szef kuchni restauracji Chianti Trattoria – Kręgliccy w Warszawie, dadzą popis włoskiej sztuce kulinarnej podczas tej edycji targów. W sekrety sztuki światowego dziedzictwa UNESCO w robieniu pizzy po raz kolejny wprowadzi nas Starita Pizza Academy. Tegoroczną edycję WorldFood Warsaw zaszczyci grupa kilkunastu wystawców z Hiszpanii, prezentując swoje tradycyjne produkty i regionalne specjały: hiszpańskie tapas, wina, sery, produkty ekologiczne, oliwę czy wyjątkowy smak papryczek chili.
Nie zabraknie również Kevina Aistona, znanego kucharza, który tradycyjnie na stoisku Brytyjsko – Polskiej Izby Handlowej, zaprezentuje smakowite steki jagnięce i inne specjalności kuchni angielskiej.
Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Was podczas targów WorldFood Warsaw.
A poza tym liczne debaty, panele tematyczne, atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając Targi, bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.
Poza tradycyjnymi sektorami, w ramach V edycji powstał nowy sektor dedykowany nutraceutykom i suplementom diety. Stale rosnący popyt na ekologiczną żywność, zainspirował Organizatorów, aby szczególną uwagę poświęcić strefie eco.
Te i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie.
Rejestracja on-line na wydarzenie: www.worldfood.pl/rejestracja