Dariusz Gwiazda został szefem kuchni w Hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze. W Primavera kuchnia prowadzona jest zgodnie z autorską filozofią Primalife, której jednym z elementów jest zrównoważona dieta oparta na primafoodach, czyli wybranych przez dietetyka zdrowych produktach, które dobroczynnie wpływają na nasz organizm np. na tarczycę, kręgosłup, a także wspierają odchudzanie. Dania są odpowiednio oznaczone na bufetach – na standach znajdują się informacje takie jak rodzaj primafoodu użytego do przygotowania dania, jego właściwości, dla kogo jest przeznaczone (np. dla kobiet w ciąży, ponieważ zawiera dużo kwasu foliowego).
Wśród primafoodów znajdą się takie produkty jak: burak, jarmuż, ostropest, boczniak, śledź, orzech włoski, wiśnie, jagody, truskawki, żurawina, rokitnik, grejpfrut, chia, brokuł oraz soczewica. Produkty pochodzą od lokalnych producentów i gospodarstw.
Dariusz Gwiazda to również pomysłodawca i organizator konkursu kulinarnego Pomorskie Potyczki Kulinarne, które odbędą się 25 kwietnia w hotelu Primavera.