26 lutego podczas Targów Expo Sweet w Warszawie odbędą się Cukiernicze Mistrzostwa Polski. Podczas konkursu zostanie rozegrana rywalizacja w konkurencji „Tort deserowy – entremet.”
W konkursie mogą wziąć udział wszystkie osoby związane zawodowo z cukiernictwem: właściciele i pracownicy cukierni i lodziarni, piekarni, pracowni dekoratorskich oraz zawodnicy z branż pokrewnych, a więc zatrudnionych w restauracjach, kawiarniach, barach i hotelach.
W Mistrzostwach może wystartować 12 zespołów. Eliminacje do finału, który odbędzie się w Warszawie, będą realizowane metodą korespondencyjną – decyduje kolejność zgłoszeń.
Każdy zespół musi przesłać do organizatora zgłoszenie na formularzu dostępnym na stronie: http://exposweet.pl/regulaminy. Zgłoszenia przyjmowane są do 16 lutego. Decyduje kolejność zgłoszeń. Pełna lista zakwalifikowanych zespołów zostanie opublikowana 17 lutego.