Chefs en Or 2025 – zobacz kulisy rywalizacji najlepszych młodych kucharzy

Aktualności

Chefs en Or 2025 – zobacz kulisy rywalizacji najlepszych młodych kucharzy

Kreatywność, precyzja i ogromne emocje – tak wyglądał finał konkursu kulinarnego Chefs en Or 2025, organizowanego przez Transgourmet i Selgros. Dziewięcioro utalentowanych uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski zmierzyło się w Instytucie Kulinarnym Transgourmet w wyzwaniu, którego głównym bohaterem była kaczka.

Zwyciężyła Natalia Kalenik z Białegostoku, serwując pieczoną kaczkę z żelką i salsą buraczaną. Wideo z konkursu to nie tylko relacja z rywalizacji, ale także wyjątkowa okazja, by zajrzeć za kulisy wydarzenia i poznać jego atmosferę z bliska.

Transgourmet i Selgros od lat wspierają rozwój gastronomii w Polsce – nie tylko poprzez konkurs Chefs en Or, ale także przez współpracę z Narodową Kadrą Kucharzy Polski, profesjonalne szkolenia w Instytucie Kulinarnym oraz działania edukacyjne na rzecz uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych.

oprac. H.Handkowska

źródło: Instytut Kulinarny Transgourmet