W najbliższych tygodniach doradcy kulinarni Chefs Culinar rozpoczną ogólnopolski projekt „Convenience”. Warsztaty będą dedykowane klientom prowadzącym stołówki, kantyny, firmy cateringowe i restauracje z jedzeniem na wagę. Profesjonalne szkolenia są odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie rynku na tzw. żywność wygodną. Powtarzalność smaku, łatwość zastosowania, ciągła dostępność oraz stabilna cena determinują wiele możliwości i korzyści dla kucharzy. Uczestnicy projektu dowiedzą się, jak skalkulować menu bazujące na produktach convenience tak, by zminimalizować koszty bez obniżania jakości dania. Otrzymają wskazówki, w jaki sposób wykorzystać i atrakcyjnie zaprezentować gotowe potrawy w bufecie. Przedstawiciele firmy zapoznają klientów z oryginalnymi oraz, co najważniejsze, zdrowymi artykułami convenience. Przedstawią bogatą ofertę porcyjnych mięs, obranych, ciętych warzyw i owoców, produktów mrożonych, gotowych sosów oraz mytych mieszanek sałatkowych. W planach doradców są już kolejne projekty edukacyjne dla cukierników i deserantów.