Nestlé Professional zaprasza szefów kuchni i kucharzy do udziału w kolejnej edycji konkursu kulinarnego CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, edycja 2018. Finał tego konkursu odbędzie się 21 marca na Targach Eurogastro w Warszawie. Nazwa konkursu związana jest z marką CHEF, która została stworzona ponad 40 lat temu we Francji, aby promować kreatywność kucharzy. Produkty te, to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie aspiracje do tworzenia wyjątkowych dań. Marka ta jest bardzo mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej, czerpiąc w pełni z jej dziedzictwa. W konkursie obowiązkowym składnikiem jest wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród: fondów w płynie, fondów w paście oraz koncentratów fondów. Wyłonieni zwycięzcy otrzymają nagrody pieniężne w wysokości 10 000, 7 500, 5 000 zł, statuetki, dyplomy oraz drobne upominki. Wiecej: www.nestleprofessional.pl.
Zgłoszenia należny przysyłać do 4 marca na adres jerzy.pasikowski@pl.nestle.com.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.