Bocuse d’Or Poland – krajowe eliminacje już pod koniec lutego

Wydarzenia

Bocuse d’Or Poland – krajowe eliminacje już pod koniec lutego

14 lutego 2018

27-28 lutego w Warszawie odbędzie się finał krajowych eliminacji Bocuse d’Or Poland 2018. Wyłoniona w preeliminacjach ósemka zawalczy o najwyższe trofeum i możliwość reprezentowania Polski w finale europejskim, który odbędzie się 11-12 czerwca w Turynie. W tym roku Komitet Wykonawczy na temat przewodni konkursu wybrał następujące produkty: danie mięsne skomponowane na bazie łopatki wieprzowej z kością, móżdżku wieprzowego, mąki gryczanej i polskiego jabłka oraz danie rybne przygotowane z jesiotra w akompaniamencie ziemniaka i lubczyku. Konkurs zostanie przeprowadzony na zasadach i wytycznych regulacyjnych ustanowionych przez Międzynarodowy Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or. Klub Szefów Kuchni jest partnerem merytorycznym Bocuse d’Or Poland 2018, a oficjalnym przedstawicielem w Polsce – agencja Smarten PR.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.