Bitwa na drobiowe smaki IV – eliminacje

Aktualności

Bitwa na drobiowe smaki IV – eliminacje

W dniach 16-17 stycznia w studio kulinarnym Przystanek 11 w Zabrzu odbyła się druga runda eliminacyjna konkursu „Bitwa na drobiowe smaki IV: Walka o Puchar”. Uczniowie z Wrocławia przeszli do finału. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

W wielkim finale znajdą się:

Jadwiga Gan i Natalia Krawczak, opiekun: Monika Perkowska – Publiczna Szkoła Gastronomiczna HO-GA Technikum we Wrocławiu

Olivia Pawlica i Emilia Trojanowska, opiekun: Michał Jarzombek – Zespół Szkół im. Wincentego Witosa w Suchej Beskidzkiej

Natalia Maciejczyk i Wiktoria Chaładaj, opiekun: Anna Bugała – Zespół Szkół Technicznych i Ogólnokształcących im. Stefana Żeromskiego w Częstochowie

Martyna Książek i Mikołaj Sierakowski, opiekun: Wioletta Walczyk – Weselak – Zespół Szkół Agro – Technicznych im. Wincentego Witosa w Ropczycach

Skład finału uzupełnią jeszcze uczestnicy trzeciej rundy eliminacyjnej, która odbędzie się w marcu.

Bitwa na drobiowe smaki IV: Walka o puchar to ogólnopolski konkurs kulinarny stworzony dla uczniów klas ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym. Celem konkursu jest rozwijanie umiejętności kulinarnych oraz kreatywności uczniów, zachęcenie ich do korzystania z mięsa drobiowego w codziennej diecie, promowanie polskiego drobiu oraz obalanie mitów na temat jego szkodliwości.

źródło: materiały prasowe Drobiowe Smaki

oprac. H. Handkowska