Bar Kawowy Kociak uratowany

Newsy

Bar Kawowy Kociak uratowany

07 grudnia 2020

– W tym momencie duża część gastronomii jest w fatalnej sytuacji – mówi Adrian Mieszała. Restauracje i kawiarnie bankrutują, a ich właściciele mają coraz większe długi. Chyba nikt teraz nie myśli o otwieraniu nowych punktów, a tym bardziej o ratowaniu tych w tak złej sytuacji w jakiej jest ten legendarny bar.

Kultowy bar „Kociak” działa w Poznaniu od 1962 r. Najprawdopodobniej w tym roku zostałby zlikwidowany, a w jego miejsce powstałby kolejny kebab czy franczyzowy sklep spożywczy. To miejsce to (jeszcze) żywa legenda miasta, w której kiedyś serwowano wyśmienite desery, a dzisiaj lokal ten jest w naprawdę tragicznej kondycji.

Nie zważając na kwestie ekonomiczne jako nowy manager Kociaka wraz z dużą pomocą Taty postanowiliśmy uratować Kociaka!

Powróci dawny blask. Wrócą wykwintne desery, wspomniane rurki z kremem czy tradycyjne szneki z glancem czy klasyczne oranżady w szklanych butelkach – jak dawniej – dodaje.

Paweł Mieszała to jeden z najbardziej uznanych i cenionych cukierników w naszym kraju, mogący poszczycić się ponad 25-letnim doświadczeniem zawodowym. Umiejętności zdobywał na całym świecie m.in. we Francji i Belgii. W trakcie swojej kariery trzy razy brał udział też w najbardziej prestiżowym konkursie, jakim jest Puchar Świata Cukierników w Lyonie. Dziś, oprócz prowadzenia Cukierni Pawlova i Studio 44, jako wykładowca, szkoleniowiec i mentor chętnie dzieli się swoją wiedzą z innymi, dzięki czemu jego podopieczni cyklicznie osiągają sukcesy w branży.

Więcej na: https://www.facebook.com/kawiarniakociak

Fot. Fb AdrianMieszała