18 czerwca biznesowa platforma gastronomiczna Made Restaurant po raz drugi zawita do Krakowa. Spotkanie odbędzie się pod hasłem „Bądź 3 kroki przed i zarabiaj”.
– Zaangażowanie, wysoka frekwencja, świetne oceny merytoryczne i organizacyjne uczestników zeszłorocznych spotkań organizowanych w kilku polskich miastach utwierdziły nas w konieczności rozwijania tej nowatorskiej, biznesowej platformy edukacyjnej – MADE RESTAURANT. Jej celem jest wymiana wiedzy i networking na poziomie lokalnym. To jedyny taki cykl wydarzeń gastronomicznych w Polsce i jedyna okazja do analizy naszego biznesu na poziomie regionalnym – tłumaczy organizatorka wydarzeń Agnieszka Małkiewicz.
Na scenie Made Restaurant wystąpią eksperci m.in.: Andrzej Rachwalski (Z Ust do Ust, Bajzel, Klubokawiarnia Pozytywka, PIK), Renata Targosz (Zakładka), Szymon Cieśla (Mercy Brown), Grzegorz Wejer (Winne Pola) oraz wielu innych, którzy wymienią się technikami zarządzania zespołem, kontroli finansów, zwiększania sprzedaży i budowania skutecznego marketingu.
Jeden z najskuteczniejszych polskich restauratorów Radosław Fronc, psycholog z wykształcenia, odkrywa w rozmowie z Made nowe oblicze gastronomii „Biznes, w którym pracuję, całe to przedsiębiorstwo, całe to wydarzenie z tymi w większości przemiłymi ludźmi, bardzo młodymi najczęściej, to jest nieustający proces. Można nawet powiedzieć, że to jest biznes, który wymaga terapeutyzowania cały czas.”
Motto najbliższej edycji brzmi: „Biznes każdej firmy zaczyna się i kończy na mocnej analizie. Jeżeli firma nie umie wyciągnąć wniosków z faktów dotyczących własnej działalności i decyzje podejmuje jedynie na powierzchownych informacjach i intuicji, w ostatecznym rozrachunku zapłaci za to wysoką cenę.” [Bill Gates].
Licząc, analizując i wnioskując uczestnicy przekonają się, jaka jest więc droga i kiedy się przekracza tą czerwoną linię między marzeniami, a dochodowością romantycznego biznesu jakim jest restauracja. Program spotkania oparty będzie przede wszystkim o case studies i analizy finansowe poszczególnych działań. Przedstawione zostaną dane, fakty, wyliczenia i dobre praktyki w gronie tych, którzy odnoszą sukcesy w Polsce Południowej.
Pełna lista ekspertów i partnerów oraz program krakowskiej edycji MADE Restaurant dostępny jest na stronie (https://maderestaurant.pl/krakow/).
Partnerem Organizacyjnym najbliższego spotkania jest Café Manggha oraz Modern Catering, którzy zapewnią nie tylko wsparcie techniczno-organizacyjne, ale również okazję do nieformalnego networkingu podczas After Party.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Organizatorem wydarzenia jest zespół profesjonalistów MADE www.madesolutions.com.pl.
Więcej informacji: https://maderestaurant.pl/platforma-gastronomiczna-krakow-2018/
Biznesowe Spotkanie Gastronomiczne „Bądź 3 kroki PRZED i zarabiaj”
18.06.2018 godz. 09.00
Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha, ul. M. Konopnickiej 26, 30-302 Kraków.