Akademia Hochland Professional zaprasza na warsztaty sushi-fusion

Producenci

Akademia Hochland Professional zaprasza na warsztaty sushi-fusion

Sery w sushi? Oczywiście, że tak – i to w najlepszym wydaniu! Jak wyróżnić swoje sushi na tle konkurencji? Jak połączyć tradycyjną technikę z nowoczesnym podejściem i stworzyć menu, które zachwyci gości? Na te pytania odpowiemy podczas organizowanych przez Akademię Hochland Professional warsztatach Sushi-fusion. Poprowadzi je mistrz sushi Marcin Kaczmarek, właściciel restauracji Yattai Sushi Bar oraz zdobywca certyfikatów AJSA i Kuro Obi.

Zeszłoroczne warsztaty w ramach cyklu „Masterclass”: kwietniowe „na słodko’, czerwcowe Snacking Trends,  wrześniowe dla Sushi Masterówlistopadowe Burger Masters, jak i tegoroczne cukiernicze cieszyły się ogromnym zainteresowaniem. Dlatego Akademia Hochland Professional już planuje kolejne – najbliższe odbędą 19 marca 2025 roku i będą dotyczyły ‘sushi-fusion’.

Głównym prowadzącym marcowe warsztaty z  cyklu „Masterclass” będzie Marcin Kaczmarek – sushi master, trener i ambasador marki Hochland Professional. Od prawie 15 lat doskonali swoje umiejętności w sztuce sushi, a od 9 lat wraz z żoną prowadzi dwie restauracje Yattai Sushi Bar w  Poznaniu. Jego kuchnia łączy precyzję japońskiej tradycji z nowoczesnym podejściem, oferując sushi w stylu europejskim z dbałością o jakość, składniki i detale. Marcin Kaczmarek zdobył certyfikat AJSA (All Japan Sushi Association) oraz szkolił się u Mistrza Świata Sushi, Alona Than. Jego talent został doceniony już w 2018 roku przez magazyn „Sukces po Poznańsku”, a rok później znalazł się w gronie laureatów Poland Sushi Cup, prestiżowego konkursu dla profesjonalnych Sushi Masterów. Brał również udział w World Sushi Cup w Japonii, gdzie zdobył certyfikat Kuro Obi na poziomie 2 KYU.

Warsztaty zaplanowano na 19 marca 2025 w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi. Będzie można na nich poznać: techniki precyzyjnego filetowania łososia – klucz do doskonałego sushi, pracę z ryżem i składnikami premium – od klasyki po fusion, nowe oblicza sushi – jak sery kremowe mogą wzbogacić smak i konsystencję, a także metody zero waste w sushi – dla maksymalnego wykorzystania składników. W ramach dwóch intensywnych  modułów będzie okazja do networkingu z profesjonalistami HoReCa, wymiany doświadczeń i budowania relacji biznesowych. To doskonała okazja dla Sushi Masterów na odkrycie najnowszych trendów – zachęca Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

źródło: Hochland Polska

oprac. H. Handkowska

Udostępnij artykuł