Adam Chrząstowski  ambasadorem polskiej kuchni w UE

Newsy

Adam Chrząstowski ambasadorem polskiej kuchni w UE

07 lipca 2011

Choć z wykształcenia jest  filozofem, los związał go ze smakami, aromatami i winem…Miał szczęście gotować dla Szwajcarów, Chińczyków i oczywiście…  Polaków. 

Teraz czeka go kolejne wyzwanie – został ogłoszony patronem merytorycznym działań kulinarnych podczas polskiej prezydencji w Unii Europejskiej.

Talent kulinarnego mistrza został już wcześniej doceniony przez Kenwood Polska, który uczynił mistrza ekspertem kulinarnym marki w Polsce.

Bazując na swoim długoletnim doświadczeniu będzie nie tylko testował nowe urządzenia i sprawdzał je pod kątem użyteczności w kuchni,  lecz także stanie się wirtuozem designu, dołączając do zespołu projektantów Kenwood. Wszystko po to, aby produkty tej marki były jeszcze bardziej funkcjonalne i przyjazne dla korzystających z nich na co dzień użytkowników.

Będąc kulinarnym kreatorem, a jednocześnie ambasadorem polskiej kuchni w UE, nie zapomni także o rozszerzeniu banku przepisów marki Kenwood, wzbogacając go o akcenty polskiej kuchni, wykorzystującej nasze rodzime składniki. Adam Chrząstowski w ramach podjętej współpracy stanie się promotorem kuchni polskiej w kręgach europejskich. Autorskie, inspirowane polską tradycją przepisy znajdą się w książkach kucharskich dołączanych do produktów Kenwood w całej Europie.

Dzięki podjętej współpracy, Europejczycy szukający kulinarnych inspiracji mogą natrafić na ciekawe propozycje polskiego mistrza i tym samym rozsmakować się w naszej rodzimej kuchni.
Natomiast polscy amatorzy gotowania, którym smaki są znane od lat, przekonają się, w jaki sposób urządzenia marki Kenwood mogą pomóc przygotować tradycyjne potrawy z polskiej kuchni, pozwalając tym samym odkryć na nowo jej bogactwo.