Już po raz siedemnasty uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski zmierzą się w prestiżowym konkursie „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2025”. Finał odbędzie się 21 listopada 2025 r. w Atelier Chefs Culinar we Wiskitkach. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.
Tegoroczny temat przewodni to danie główne na bazie kurczaka przygotowane w duchu zero waste.
Na zgłoszenia – obejmujące przepis, zdjęcie potrawy oraz krótki film konkursowy (maks. 3 minuty, umieszczony na Instagramie lub TikToku) – organizatorzy czekają do 21 października 2025 r..
Nowością tegorocznej edycji jest wybór dziesiątego finalisty na podstawie liczby reakcji w mediach społecznościowych pod zgłoszonym filmem.
Na zwycięzcę czeka tytuł Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2025 oraz bogaty pakiet nagród, w tym m.in. iPhone 16 Pro, mikser planetarny, warsztaty w ramach projektów Adepci Zdrowia i Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, a także zajęcia kulinarne w Centrum UFS w Warszawie prowadzone przez szefa Marcina Szachowicza. Laureat otrzyma również odzież gastronomiczną oraz dodatkową nagrodę pieniężną.
2025_v2_Regulamin_formularze_MłodyKreator
Unilever Młody Kreator plakat konkurs 2025 _CZ1.FIN
Unilever Młody Kreator plakat konkurs 2025 _CZ2.FIN
oprac. H.Handkowska
źródło: biuro prasowe Unilever Food Solutions