350 gości z całej Polski uczestniczyło w Sylwestrze Szefów Kuchni i Cukierni, który się odbył 20 listopada w gościnnych progach Hotelu Zamek Ryn****.
Oprócz szampańskiej zabawy odbyła się także oficjalna inauguracja sztandaru Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, wręczono Tytułu Ambasadora Kuchni Polskiej Agnieszce Huszczyńskiej oraz podziękowano sponsorom za wsparcie polskiej gastronomii.
– Co więcej – jeden z naszych zacnych gości wylosował niesamowity rejs po Morzu Śródziemnym, ufundowany przez Orient Travel. Natomiast Królem Balu, otrzymując voucher na pakiet pobytowy do Korona Hotel SPA pod Ostrołęką, został Dariusz Ratuszniak, szef kuchni Hotelu Bonifacio Spa&Sport Resort. Dziękujemy za zaufanie wszystkim czterdziestu wspaniałym i hojnym sponsorom naszego dorocznego balu, a członkom SKP za aktywność i obecność w tak ważnym dla nas wszystkim dniu – mówi Krzysztof Szulborski, organizator i prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.
Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.
Fot. Karol Kacperski