17 marca w Powiatowym Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku odbędzie się 2. edycja Mistrzostw Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Celem konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębienie wiedzy o przygotowaniu ślimaków i owoców goji oraz pogłębianie wiedzy o ślimaku, jako produkcie polskim.
Zgłoszenia drużyn należy przysyłać na adres e-mail: biuro@cis.legionowski.pl do 24 lutego, a lista uczestników zostanie ogłoszona do 3 marca. W sprawach technicznych i merytorycznych dotyczących szczegółów przebiegu Konkursu prosimy o kontakt e-mail: creatorsmakow@gmail.com lub telefonicznie pod nr. 721 966 198.
Organizatorem konkursem jest Powiatowe Centrum Integracji Społecznej w Legionowie (PCIS), a pomysłodawcą Daniel Twardo, kierownik warsztatu gastronomicznego PCIS. Konkurs organizowany jest pod patronatem Ambasady Republiki Mołdawii w Polsce, Starosty Legionowskiego oraz przy wsparciu i pomocy merytorycznej Euro Toques Polska oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.
Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.