17 marca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku odbędą się 2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Pomysłodawcą i organizatorem konkursu jest Daniel Twardo.
Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn ze szkół gastronomicznych, składających się z 2 osób, które zostaną wybrane z przesłanych prac do organizatora.
Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goji oraz jeszcze jeden specjalny produkt, ale to już niespodzianka.
Skład jury degustacyjnego:
Wiesław Bober
Jean Bos
Artur Świerżewski
Mateusz Ciołko
Piotr Domański
Marek Kropielnicki
Skład jury technicznego:
Marcin Kaczmarek-Pielin
Rajmund Królik
Piotr Smoleński
HARMONOGRAM IMPREZY
16 marca 2018 roku – sobota
Godz. 16.00 zakwaterowanie uczestników
Godz. 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków)
omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk
Godz. 19.30 wydawanie ślimaków
Godz. 20.00-23.00 kolacja
17 marca roku – niedziela
Godz. 6.00 do 11.00 śniadanie
Godz. 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich
Przedstawienie składu sędziowskiego przedstawienie startujących ekip
Godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip
Godz. 9.00-15.00 KONKURS KULINARNY
Godz. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.
Godz. 19.00 Gala Diner
Ogłoszenie wyników konkursu
Zabawa do białego rana
18 marca 2018- poniedziałek
Godz. 6.00-11.00 śniadanie w hotelu
Do godz. 12 wymeldowanie z hotelu.