Zapraszamy kucharzy z całej Polski do wzięcia udziału w 15. Pomorskich Potyczkach Kulinarnych. Konkurs odbędzie się 25 kwietnia w hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze. Tematem konkursu jest dzikie ptactwo. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.
Organizatorem konkursu jest szef kuchni Dariusz Gwiazda. Potyczki Kulinarne przez lata zdobyły statut konkursu ogólnopolskiego, jego celem jest popularyzacja kuchni nowoczesnej oraz integracja środowiska gastronomicznego.
Tematem przewodnim konkursu będzie dzikie ptactwo. Zawodnicy muszą przygotować danie główne z dowolnie wybranego ptactwa dzikiego i wykorzystać produkty z oferty firm sponsorskich: Nestle, Bonduelle, Bidfood Farutex.
Konkursowe dania serwowane będą na porcelanie firmy Dajar.
Informacje dotyczące regulaminu znajdują się na stronie www.papaja.pl, www.poradnikrestauratora.com.pl
Wszystkich zainteresowanych prosimy o przesłania zgłoszeń na e-mail: dariusz.gwiazda@primaveraspa.pl do 31.03.2018 r.
Uroczysta gala oraz wręczenie statuetki “Potyczek Kulinarnych” odbędzie się w sali bankietowej hotelu Primavera o godz. 19.00,
Kontakt z organizatorem:
Dariusz Gwiazda
e-mail: szef.gwiazda@gmail.com
dariusz.gwiazda@primaveraspa.pl