Śniadanie na dachu hotelu InterContinental

Wydarzenia

Śniadanie na dachu hotelu InterContinental

29 września 2020

Karol Okrasa, szef kuchni restauracji Platter by Karol Okrasa przygotował wyborne menu inspirowane okresem romantyzmu, kiedy to natura odwzorowywała uczucia bohatera, a inspiracje przeplatane były wręcz fanatyczną fascynacją kulturą ludową. W menu znalały się m.in.: sery kozie z kaszub wędzone dymem olchowym, konfitury z tymiankiem i białym winem, puszysta jajecznica na parze z sezonowanym boczkiem, plince z wędzoną śmietaną w kolorze asfaltu z marynowaną trocią bałtycką. Partnerem imprezy było Radio ZET, które na śniadaniu wspólnie ze słuchaczami świętowało swoje 30-urodziny.

djmedia:335

Fot. Jacek Turczyk

Na zdjęciu głównym: Marten Schoenrock, Dyrektor Generalny hotelu InterContinental Warsaw, Karol Okrasa i Monika Mikulska-Guźniczak (PR & Marketing Manager InterContinental Warsaw).