Wielka degustacja win w Hotelu Mercure | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Wielka degustacja win w Hotelu Mercure

12 lipca w Mercure Stare Miasto w Gdańsku Orbis S.A. organizuje wyjątkowe spotkanie degustacyjne dla pasjonatów wina, podczas którego zostaną wybrane karty win dla trzech sieci hoteli: Mercure, Novotel oraz ibis. W czasie spotkania swoimi opiniami na temat serwowanych trunków będą mogli podzielić się eksperci, pracownicy hotelu, a także dostawcy i producenci win oraz mieszkańcy Trójmiasta.

Podczas spotkania Wine Selection 2018 zostaną wybrane wina do kart do restauracji: Winestone (Mercure), NOVO Square (Novotel) oraz I-Burger (ibis family). Nowe karty win, które będą obowiązywały od listopada 2018 r. aż do kolejnego Wine Selection, które odbędzie się w przyszłym roku, tym razem w Warszawie. Dla restauracji Winestone wytypowane zostaną 24 wina, dla sieci Novotel 6 win, zaś dla rodziny ibis 4 wina.

Zaproszeni goście będą mieli przyjemność degustacji ponad 300 win europejskich (z Francji, Włoch, Hiszpanii, Portugalii, Niemiec a także Polski) oraz z Nowego Świata (z Chile, Argentyny, Kalifornii, RPA, Australii oraz Nowej Zelandii). Gospodarzem testingu będzie Adam Uradziński, Manager Restauracji Winestone, który będzie omawiał techniki degustacji a Z-ca Szefa Kuchni Tomasz Latos przygotuje specjalnie na tę okazję letnie przekąski – lokalne sery, wędliny i ryby, które podkreślą smak win.

Foto: Pixabay

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Aktualności
Tagi
Mercure
Data dodania
9 lipca 2018

Podobne artykuły

Czym kierują się klienci przy zakupie wina?

13 lipca 2018

62% Polaków pije wino – wynika z raportu „Polacy w świecie wina 2018” firmy MAKRO Polska. Łącznie wypijamy ponad 400 mln l tego trunku rocznie. Przeważnie za butelkę płacimy do 30 zł.

przeczytaj całość

McDonald’s rozszerza swoją sieć franczyzową

13 lipca 2018

W ostatnich miesiącach do polskiej sieci McDonald’s dołączyło czterech nowych licencjobiorców, którzy przejęli w sumie sześć restauracji. W marcu we franczyzę trafiły kolejno: restauracja w Radomiu oraz lokal w miejscu obsługi podróżnych Markuszów, a w czerwcu – restauracja w Mińsku Mazowieckim, a także dwa kolejne miejsca obsługi podróżnych Rogoziniec i Chociszewo.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl