Komisja Europejska przeprowadza wzmożone kontrole produktów jednorazowych. Unijna ustawa ograniczająca używanie plastikowych słomek to kwestia czasu. Firma Chefs Culinar jest na nią przygotowana.

Firma AJ Food prezentuje wyśmienitą nowość – kulki warzywne w tempurze z farszem brokułowo -kalafiorowym. Łatwe i szybkie w przygotowaniu, policzalne, stanowią świetną przekąskę same w sobie.

Bidfood Farutex posiada w swojej ofercie filet z kaczki suprême, czyli pierś ze skórą z pierwszym członem skrzydła z kością. To niezwykle delikatne, pyszne mięso, doskonałe do smażenia, grillowania, pieczenia, duszenia czy gotowania.

Chefs Culinar systematycznie rozszerza ofertę non-food. Tym razem w nowościach dostawcy znajdziemy talerze firmy Churchill. Profesjonalnie wykonana zastawa używana jest w wysokiej klasy hotelach i restauracjach w ponad 70 krajach na całym świecie.

W Makro Polska znaleźć można szeroki wybór obranych, krojonych i kalibrowanych warzyw, gotowych do dalszej obróbki termicznej. Sieć hurtowni oferuje m.in. buraki, dynię, paprykę czy ziemniaki, które dostępne są w różnych wariantach takich, jak kostka, pióro, plastry, paski julienne.

Fanex wprowadził na rynek wegański sos majonezowy VEGA MAJO. Nowy, unikalny produkt nie zawiera konserwantów, barwników oraz aromatów i otrzymał towarowy znak jakości V-Label, który jest uznaną i chronioną międzynarodową marką obejmującą produkty wegetariańskie i wegańskie.

Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło.

Nowy Winiary Sos Czosnkowy to wyjątkowe i dobrze wyważone połączenie czosnku, soli i przypraw, które stanowi niezastąpiony dodatek do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw oraz mięs z rusztu.

Kalendarium

Najpopularniejsze