Po frytkach z batatów przyszedł czas na kolejne słodkie produkty w portfolio Aviko. Na rynku pojawiły się gratiny ze słodkich ziemniaków w dwóch wariantach: opakowaniu zawierającym 14 sztuk o masie 75 g każda oraz opakowaniu do systemu Gastro Norm.

Dolnośląska Mąka Tortowa to czysty, naturalny składnik potraw, który gwarantuje wyśmienitą jakość i smak pysznych, domowych dań. Typ 450, świadczący o wysokim przemiale mąki, bardzo jasny kolor i wyjątkowa lekkość są szczególnie doceniane przy wypieku delikatnych ciast.

Różowa, zdrowa, pyszna – trzy cechy wystarczą, aby opisać cielęcinę idealną! Choć ten rodzaj mięsa kojarzyć się może ze świątecznymi potrawami, sprawdzi się w każdym sezonie. Dlatego w ofercie Bidfood Farutex znalazły się m.in. górka cielęca bez kości i z długą kością, górna zrazowa czy polędwica.

W świątecznym menu nie może zabraknąć bakalii – tradycyjnego dodatku, który posmakuje zarówno w klasycznych, jak i nowoczesnych potrawach. W ofercie Bidfood Farutex suszone owoce, pestki czy orzechy znajdziecie w marce własnej Cook Basic.

Na polski rynek gastronomiczny weszła nowa marka – Espresso Warehouse – będąca własnością Tchibo Coffee Service, dostawcy kompleksowych rozwiązań kawowych do gastronomii i biur.

Nowość Maple Walnut – lody o smaku syropu klonowego z karmelizowanymi orzechami, dla poszukujących nowych smaków i dbających o najwyższą jakość doznań sensorycznych.

Liść lubczyku jest przyprawą idealną do kulinarnych eksperymentów. Można go dodać do zupy pomidorowej lub rosołu, sałatki czy też farszu do drobiowego mięsa.

Bidfood Farutex wprowadza nowości produktowe – steki i macki z kałamarnicy. Najbardziej popularny sposób podania kalmarów to panierowane i smażone krążki.

Najpopularniejsze