Liść lubczyku jest przyprawą idealną do kulinarnych eksperymentów. Można go dodać do zupy pomidorowej lub rosołu, sałatki czy też farszu do drobiowego mięsa.

Bidfood Farutex wprowadza nowości produktowe – steki i macki z kałamarnicy. Najbardziej popularny sposób podania kalmarów to panierowane i smażone krążki.

Najnowsza innowacja Bonduelle Food Service to rewolucyjna linia produktów B’Creative. Pepitki to bogate w białko i błonnik warzywne ziarenka. Rewolucyjny produkt w 100% roślinny, który wychodzi naprzeciw rosnącej potrzebie wzbogacenia menu każdej restauracji w dania naturalnie bezglutenowe, wegańskie i wegetariańskie.

Firma Sertop wprowadziła na rynek limitowaną ofertę sera smażonego z dodatkiem czarnuszki. Decyzje o limitowanej wersji tego produktu zostały podjęte pod wpływem aktualnych trendów prozdrowotnych.

Po frytkach z batatów przyszedł czas na kolejne słodkie produkty w portfolio Aviko. Na rynku pojawiły się gratiny ze słodkich ziemniaków w dwóch wariantach: opakowaniu zawierającym 14 sztuk o masie 75 g każda oraz opakowaniu do systemu Gastro Norm.

Firma Plastmet od dłuższego czasu współpracuje z firmą Tente z Czerwonaka k. Poznania. Oznacza to, że produkty globalnego producenta kół, zestawów kołowych i mobilnych rozwiązań, trafiły również do wybranych produktów polskiego producenta mebli ze stali nierdzewnej, w tym dla gastronomi.

W odpowiedzi na dynamicznie rosnący trend vege na rynku, firma Bonduelle Food Service wprowadziła do oferty dwa smakowite vegeburgery yummy. Produkty są w 100% roślinne, przygotowane z warzyw i zbóż z dodatkiem wyrazistych przypraw.

Liebherr, specjalista w dziedzinie chłodnictwa, wprowadził do oferty chłodziarkę do wina WTpes5972 linii Vinidor. Pozwala ona na długotrwałe przechowywanie, jak i szybkie schładzanie win. Drzwi urządzenia, przeszklone na całej wysokości, gwarantują doskonałą ekspozycję produktów.

Kalendarium

Najpopularniejsze