Bocuse d'Or Europe 2018 - Norwegowie znów sięgnęli po złoto | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Bocuse d'Or Europe 2018 - Norwegowie znów sięgnęli po złoto

Christian André Pettersen z Norwegii zwyciężył w środę w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d'Or Europe 2018. Drugie miejsce zajął Sebastian Gibrand z Szwecji, a trzecie Kenneth Toft-Hansen z Danii. Wielki finał w którym rywalizowały 20 kraje odbył się 11-12 czerwca w Turynie.

Jury pod przewodnictwem szefów kuchni Jérôme Bocuse, Tamása Szélla, Carlo Cracco i Enrico Crippy, przyznało pierwsze miejsce 28-letniemu André Pettersen za wyjątkową kreatywności, która wykraczała poza prostotę i jakość produktów piemonckiej i tradycyjnej kuchni włoskiej.

Przypominamy, że reprezentacja Norwegii wygrywa europejską selekcję po raz drugi, a na podium Bocuse d'Or staje już po raz czternasty.

Do finału Bocuse d'Or, który odbędzie się podczas targów gastronomicznych Sirha w Lyonie, zakwalifikowały się także drużyny z Finlandii, Francji, Belgii, Szwajcarii, Węgier, Islandii, Wielkiej Brytanii oraz Włoch.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 czerwca 2018

Podobne artykuły

Bartosz Peter dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry

21 stycznia 2019

Bartosz Peter, zdobywca srebrnego i brązowego medalu w Kulinarnym Pucharze Świata, dwukrotny zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski i laureat L’art de la cuisine Martell 2017 dołączył do zespołu Transgourmet i Selgros Cash&Carry obejmując stanowisko Eksperta Kulinarnego w Instytucie Kulinarnym Transgourmet.

przeczytaj całość

Restauratorzy i SKP godnie pożegnali Prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza

21 stycznia 2019

W sobotę 19 stycznia Prezydent Gdańska, a także Honorowy Członek Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Paweł Adamowicz został pochowany w Bazylice Mariackiej, obok najbardziej zasłużonych mieszkańców Gdańska. Pożegnali go przyjaciele, rodzina, współpracownicy, politycy, samorządowcy. W ostatniej drodze uczestniczyła również delegacja Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, liczna grupa restauratorów, kupców, NRZHiU oraz Wydawca „Poradnika Restauratora” i „Poradnika Handlowca” Wiesław Generalczyk.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl