Kulinarne Andrzejki na obcasach

Newsy

Kulinarne Andrzejki na obcasach

30 listopada 2010

29 listopada br. w Casinos Poland w hotelu Poznań zebrało się blisko 100 kobiet. Pretekstem do spotkania były zbliżające się Andrzejki, a także pierwsza impreza z cyklu „Gastronomia na Obcasach”, zorganizowana tylko dla kobiet zawodowo związanych z branżą gastronomiczną. Uroczystego otwarcia imprezy dokonały panie Joanna Ochniak i Justyna Ruszkowska, Manager Casino Poland wraz z aktorem Janem Marcinowskim, który poprowadził cała imprezę.

Na wszystkie uczestniczki spotkania czekały liczne atrakcje. Dużym zainteresowaniem cieszyły się przepowiadanie przyszłości z kart Tarota przez wrożkę Grażynę, a także nauka gry w ruletkę pod okiem profesjonalnego krupiera. Trzy panie, które zdobyły największą ilość punktów otrzymały upominki od Casinos Poland, najlepsza z nich była Julita Świergiel-Taisner z Restauracji Lokomotywa w Puszczykowie. Uczestniczki podczas spotkania miały także okazję uzupełnić swoją wiedzę na temat gotowania. Doradcy kulinarni z firmy Farutex – Rafał Lorenc i Krzysztof Marciniak podczas gotowania na żywo zaprezentowali m.in. japońską sztukę kulinarną sushi.

Punktem kulminacyjnym pierwszych Kulinarnych Andrzejek na Obcasach była aukcja charytatywna, licytowano m.in.: zabiegi w salonie kosmetycznym Dermika Salon & Spa; porcelanę Rosenthal i Villeroy & Boch; książki kucharskie z autografem Roberta Sowy i Karola Okrasy; produkty spożywcze i zestawy do kawy oraz spaghetti. Zebrano 1420 zł. Kwota ta zostanie przekazana na prezenty Mikołajkowe dla dzieci z Zakładu Wychowawczo-Opiekuńczego w Bydgoszczy, które zostaną osobiście wręczone 6 grudnia na specjalnie zorganizowanym dla dzieci przyjęciu. Przedstawicielka naszej redakcji, Katarzyna Generalczyk, również wzięła udział w licytacji i wsparła akcję. Organizatorem spotkania była Joanna Ochniak, przedstawicielka na Polskę w Women in WACS (Inicjatywy kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Społeczności Kucharskiej).