Targi Polagra to wydarzenie o najdłuższej tradycji, dedykowane branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Co roku zaskakuje nie tylko mnóstwem odkryć kulinarnych, ale także tych o charakterze biznesowym. Jakie atrakcje czekać będą na zwiedzających? Tegoroczna edycja targów, zgodnie ze zmodyfikowaną formułą, to trzy równoległe salony: Food, HoReCa i FoodTech zjednoczone pod szyldem kultowej marki Polagra.

Ekspozycja, na której będzie można zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami dla branży gastronomicznej i hotelarskiej, a także żywnością polskich producentów, ma na celu dostarczyć maksimum  inspiracji i możliwości biznesowych. Sercem targów od wielu lat jest strefa konkursowa, w której spotykają się szefowie kuchni, restauratorzy oraz wystawcy. W tym roku odbędzie się w niej wydarzenie będące prologiem do jubileuszowej 20. edycji Kulinarnego Pucharu Polski, przełożonej na 2021 r. Jego szczegóły już wkrótce będą dostępne na stronie internetowej www.kulinarnypuchar.pl i na fan page’u KPP. W strefie tej odbędą się również eliminacje do WorldSkills w kategoriach: gotowanie, cukiernictwo, restaurant service, carving, nad którymi Grupa MTP współpracuje z Fundacją Rozwoju Systemu Edukacji. Planowane są także spotkania merytoryczne, w tym warsztaty na temat zarządzania kosztami w gastronomii w obecnej sytuacji oraz warsztaty kulinarne. Polagra 2020 odbędzie się w nowym reżimie sanitarnym. Więcej informacji o wydarzeniu oraz zasadach wstępu na www.polagra.pl.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Najpopularniejsze