Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel

Newsy

Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel

12 kwietnia 2019

 

– Naszym Gościom proponujemy w nowej karcie 27 potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Goście naszych restauracji będą mogli  skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, łososia cytrynowego ze szpinakiem, i śmietanką z mango, czy steku z Angusa  z pieczonym ziemniakiem, twarogiem i szparagami . Na ochłodę proponujemy tradycyjny chłodnik z botwiną, ogórkiem konserwowym i pieczonym schabem. Proponujemy też coś dla wegetarian np. burgera z plackiem roesti, serem kozim i burakiem – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek Manager Gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Goście restauracji będą mogli skosztować soczystych mięs m.in. steku z polędwicy wołowej w towarzystwie szparagów i batatów, czy filetów cielęcych z ziemniakami puree, bobem i kalafiorem. W karcie pojawi się również propozycja dla wielbicieli dań mącznych i past w postaci pierogów nadziewanych wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką oraz włoskie fettuccine z kaczką czy risotto z groszkiem zielonym, mango i serami dojrzewającymi. Dla miłośników słodkości kucharze w Qubus Hotel proponują delikatny sernik z mascarpone, lekko zmrożone parfait czekoladowo-chałwowe czy waniliowy deser lodowy z brzoskwiniami i sosem malinowym. 

– Kreując menu staramy się zawsze zaproponować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Zapraszamy ich także do spróbowania bestsellerów wyłonionych przez nas na przestrzeni wielu lat –– dodaje Joanna Łuczyńska-Reczek.

Zgodnie z ideą food pairingu do każdego dania we współpracy z sommelierem specjaliści Qubus Hotel dopasowali idealne wino. Goście będą mieli okazję spróbować m.in. dwóch wybornych, polskich win z winnicy Turnau, czy popularnego Prosecco Brut Tenuta Sant’Anna z aromatem akacji i brzoskwini.