Aktualności
Intensyfikacja treningów Poland National Culinary Team
Poland National Culinary Team zintensyfikowała swoje treningi w związku z udziałem w IKA Stuttgart 2020. Na terenie Instytutu Kulinarnego...
Eksperci branży
Moda na eko opakowania
Jeszcze kilka lat temu sztućce i opakowania w pełni ekologiczne, bo biodegradowalne traktowane były przez branżę, jako swego rodzaju ciekawostka....
Tomasz Szuba: Hotele wyrzucają aż 50% jedzenia serwowanego w formie bufetów
Rozmowa z Tomaszem Szubą, współzałożycielem Venturis Horeca, start-upu, który poprzez szkolenia i specjalną aplikację uczy jak oszczędnie...
Wojtek Harapkiewicz: Magiczna Boreczna
Przez lata w naszej pracy wciąż szukamy czegoś nowego, nieodkrytego, zaskakującego. Nasi gości bowiem już nie tylko są świadomi tego co jedzą i jak...
Marcin Ziobro: Marketing w restauracji hotelowej
Restauracje hotelowe coraz częściej stają się marką niezależną od hotelu. Dzięki zmieniającym się przyzwyczajeniom konsumenckim na rynku przybywa...
Andrzej Przeniosło: Koszt surowca – zarządzanie wskaźnikami
Prowadzenie restauracji w opinii wielu osób, szczególnie tych którzy noszą się z zamiarem spełnienia swoich marzeń i wykreowanie miejsca...
Edyta Duchnowska: Napiwek a prawo podatkowe
Chociaż obrót bezgotówkowy staje się coraz powszechniejszy, to nie wpływa na zwyczaj dawania napiwków. Są to zazwyczaj drobne kwoty przeznaczone dla obsługi...