
PORADNIK RESTAURATORA
Heidi Handkowska
Redaktor Naczelna
- „Poradnik Restauratora” to opiniotwórcze, ogólnopolskie czasopismo specjalistyczne adresowane do branży HoReCa.
- Ukazuje się od 1999 roku (22.rok! na rynku).
- Od początku istnienia pisma przyjęto formułę poradniczą, jako najbardziej odpowiadającą oczekiwaniom Czytelników.
- 12 wydań w roku – możliwość dokładnego zaplanowania kampanii reklamowej – pismo ukazuje się na początku każdego miesiąca.
- Najwyższy nakład kontrolowany przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy/PBC (ZKDP/PBC) wśród czasopism branżowych dla gastronomii – 10 100 egz.
- „Poradnik Restauratora” jest od lat liderem na rynku prasy branżowej w sektorze HoReCa wg badań przeprowadzonych przez uznane instytuty badawcze, m.in. Pentor 2001 r., IQS & Quant Group 2002 r., PBS DGA 2009 r., Millward Brown 2015 r., Kantar IV kwartał 2017 r.
- „Poradnik Restauratora” dociera do największej ilości osób decyzyjnych w sektorze HoReCa. Jest również wskazywany jako najbardziej przydatny w pracy, szczególnie tam gdzie najtrudniej dotrzeć przedstawicielom handlowym reklamodawców tj. w punktach gastronomicznych w miastach od 15 do 99 tys. mieszkańców (Kantar IV kwartał 2017).
- Silne wsparcie online: www.poradnikrestauratora.com.pl, newsletter oraz FB i Instagram.
REGULAMIN PUBLIKACJI:
Redakcja nie bierze odpowiedzialności za treść reklam. Materiałów niezamówionych nie zwracamy oraz zastrzegamy sobie prawo do skrótów i redakcyjnego opracowania tekstów przyjętych do druku oraz zmiany ich tytułów. Rozpowszechnianie materiałów redakcyjnych bez zgody wydawcy jest zabronione. Szczegółowy regulamin publikacji znajduje się pod poniższym linkiem: regulamin publikacji Poradnik Restauratora.
WSPÓŁPRACAW celu uzyskania najwyższego poziomu merytorycznego redakcja „Poradnika Restauratora” od lat współpracuje z naukowcami i wykładowcami z takich ośrodków jak:
- Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Polski Instytut Ekonomiczny w Warszawie
- PMR Market Experts
- GfK Polonia
- Kancelaria Prawna
Współpraca redakcyjna została nawiązana również z wieloma praktykami w branży gastronomicznej:
- Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierników
- Fundacja Klubu Szefów Kuchni
- Polska Inicjatywa Kulinarna
- Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
- Euro-Toques Polska
- Polska Izba Gospodarcza Restauratorów i Hotelarzy
- Krakowska Szkoła Restauratorów
- Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika
„Poradnik Restauratora” jest patronem medialnym najważniejszych targów branżowych i konkursów kulinarnych m.in.:
- Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro
- Międzynarodowe Targi PolagraGastro
- Targi Expo Sweet
- Międzynarodowe Targi HORECA / GASTROFOOD
- Kongres Szefów Kuchni
- Kulinarny Puchar Polski
- Wine&Food Noble Night
- Kulinarny Talent
- International Chef Culinary Cup
- Chefs Only
- Archimagirus Tradycja & Nowoczesność
Z racji wysokiej pozycji na rynku prasy HoReCa redakcja „Poradnika Restauratora” jest zapraszana i ma także zaszczyt regularnie patronować prestiżowym wydarzeniom międzynarodowym m.in.:
- Chefs World Summit (Monako)
- Les Chefs en Or (Paryż)
- Targi SIAL (Paryż)
- Leaders in HoReCa (Praga).