Od kilku miesięcy szefowie kuchni Unilever Food Solutions Polska testują i wprowadzają na rynek linię roślinnych odpowiedników mięsa. Co można z nich przygotować podpowiada Marcin Szachowicz szef kuchni UFS.

 

W ofercie znajduje się aż siedem produktów, dzięki którym można swobodnie urozmaicać bezmięsne menu. Są to: aromatyczny Jak Burger, Jak Mielone oraz Jak Klopsiki, które sprawdzają się w sosach, Jak Hot Dog oraz Jak Kiełbaski – idealne do angielskiego śniadania, soczysty Jak Kurczak oraz Jak Nuggetsy.

Tacos chili con carne z guacamole i kwaśną salsą

 
 
 

Sałatka Cezar z nuggetsami i kremowym sosem 

1.	Tacos chili con carne z guacamole i kwaśną salsą
1. Tacos chili con carne z guacamole i kwaśną salsą
Klopsiki wegetariańskie w kremowym sosie grzybowym z pappardelle
Klopsiki wegetariańskie w kremowym sosie grzybowym z pappardelle
Mexicana Hot Dog
Mexicana Hot Dog
Burger francuski z kozim serem, marmoladą z czerwonej cebuli i rukolą
Burger francuski z kozim serem, marmoladą z czerwonej cebuli i rukolą
Sałatka Cezar z nuggetsami i kremowym sosem
Sałatka Cezar z nuggetsami i kremowym sosem
The Vegetarian Butcher to linia roślinnych odpowiedników mięsa, dzięki którym łatwo przygotujemy dania dla osób chcących ograniczyć jego spożycie na co dzień, a także dla wegetarian i wegan. Produkty te zostały stworzone dla wielbicieli mięsa przez wielbicieli mięsa, którzy dbają o to, aby ich tekstura, aromat i smak nie odbiegały niczym od zwierzęcego.

Najpopularniejsze