27 lutego – 1 marca na Zamku w Rynie odbyła się XIII edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Kulinarnych. Żywiec Zdrój wyłączny dystrybutor marek Evian i Badoit był partnerem tego wydarzenia.
– Obecność wodnego partnera na tym wydarzeniu nie była związana tylko z naturalną koniecznością zaspokojenia pragnienia wszystkich uczestników – mówi Dariusz Struciński, Honorowy Prezes Zarządu Fundacji Klubu Szefów Kuchni sprawującej patronat merytoryczny nad Konkursem. – Woda powinna być pełnoprawnym towarzyszem każdego wykwintnego posiłku. W najlepszych restauracjach świata pojawiają się wodni doradcy – hydrosommelierzy, którzy dobierają wodę i podają ją tak, aby idealnie podkreśliła smak zamówionego dania. Dlatego nie mogło tutaj zabraknąć rynkowego lidera wodnej kategorii – dodaje Struciński.
Żywiec Zdrój S.A. zapewnił wybór wód ze swojego portfolio – od rodzimych – lekkiej i neutralnej w smaku wody niegazowanej Żywiec Zdrój, przez żywiołowy wariant gazowany, z dużą zawartością silnie musującego dwutlenku węgla, po doskonale znane na całym świecie francuskie marki – Evian i Badoit, których firma jest dystrybutorem.
– Dla naszej firmy udział w tego typu wydarzeniach to doskonały sposób nawiązywania relacji z osobami ze środowiska HoReCa, w którym chcemy być obecni z naszymi markami.” – mówi Rafał Spiżewski, Kierownik ds. Kanału AFH firmy Żywiec Zdrój S.A. – Przejęcie odpowiedzialności za dystrybucję marek Evian i Badoit otwiera nam w tym zakresie dodatkowe możliwości – nie kryje zadowolenia Spiżewski.