Zupa gulaszowa z kluseczkami

Zupa gulaszowa z kluseczkami

01 lutego 2012

ZUPA GULASZOWA Z KLUSECZKAMI

Wołowina 1,500 kg

Delikat przyprawa do mięs KNORR 0,020 kg

Rama Culinesse Profi 0,060 kg

Woda 2,500 l

Rosół wołowy KNORR 0,055 kg

Cebula 0,250 kg

Ziemniaki 0,350 kg

Koncentrat pomidorowy KNORR 0,150 kg

Liść laurowy 3 szt.

Ziele angielskie 4 szt.

Papryka czerwona słodka KNORR 0,010 kg

Primerba czosnkowa KNORR 0,020 kg

Pieprz czarny mielony KNORR do smaku

Kminek, sól do smaku

Mąka 0,150 kg

Woda 0,200 l

Jajko 1 szt.

Sól do smaku

Wołowinę pokrój w większą kostkę i dopraw Delikatem. Cebulę pokrój w kostkę i zasmaż razem z wołowiną na Ramie Culinesse, następnie dodaj koncentrat i jeszcze chwilę zasmażaj.  Rosół rozpuść w wodzie i zagotuj. Podsmażone mięso zalej wywarem i gotuj z przyprawami, aż będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Z podanych składników przygotuj kluski. Zupę dopraw do smaku i podawaj z kluskami.