Wstępnie przygotowane dania wraz z przyprawami i dodatkowymi składnikami po kilku minutach od odebrania dostawy zamieniają się w posiłek. Do każdego zamówienia dołączana jest do instrukcja sporządzenia konkretnych dań.
Zgodnie z filozofią Zoni dania główne można łączyć z dowolnymi dodatkami. Pozwala to na odkrywanie różnych połączeń smakowych. W ofercie sklepu znalazły się znane z menu Zoni przystawki takie jak wędzona bufala, tatar, czy tuńczyk z ponzu i fenkułem, buliony, desery, zestawy do przygotowania steków, ryb, perliczki oraz większość dodatków dostępnych na co dzień w restauracji. Ofertę sklepu uzupełnia pieczywo – chleb pszenny z kwiatami jaśminu oraz razowy żytni na zakwasie żytnim z dodatkiem powideł śliwkowych i miodu – oraz sery – polska pijana koza oraz włoskie pecorino truflowe.
Zamówienia są dostarczane lub można je odebrać osobiście. Podczas całego procesu przygotowywania jedzenia, pakowania oraz transportu zachowane są restrykcyjne zasady higieny. Dania przygotowywane są w maksymalnie 4-osobowym składzie, każda z osób ma maseczkę, rękawiczki i regularnie mierzoną temperaturę, a miejsce produkcji oraz samochód dostawczy są regularnie dezynfekowane.