XI edycje Konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej wygrała Klaudia Jankowska z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej. Laureatka przygotowała danie: „Kurczak zagrodowy z duxelles z pieczarek i szynką, puree z topinambura, marchew karmelizowana miodem”.
Klaudia oprócz tytułu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej zdobyła także: wyjazd na tygodniowy staż do restauracji z 2 gwiazdkami Michelin do Hiszpanii, występ w finale Primerba Cup 2015, powołanie przez przewodniczącego jury – Grzegorza Kazubskiego do kadry młodzieżowej, która będzie reprezentować Polskę na Olimpiadzie kulinarnej w Erfurcie w 2016 roku oraz niespodziankę od firmy Hendi, która dodatkowo ufundowała dla pierwszej trójki tablety.
Drugie miejsce zajął Adrian Dziewięcki z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu przy ul. Wodnej, a trzecie Stanisław Górka z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu.
Jury w składzie Grzegorz Kazubski – Makro HoReCa Centrum Manager, Grzegorz Labuda -Executive Chef Grand Hotel Tiffi, Iława, Joanna Ochniak – Przewodnicząca Kobiet World Chefs Association, Ewa Olejniczak – Executive Chef Restauracja Villa Foksal, Warszawa,Paweł Oszczyk – Szef Kuchni Hotelu La Regina, Warszawa oraz Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hall, Poznań wyróżniło także:
- Kamila Matela z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
- Tomasz Grota z Zespołu Szkół Hotelarsko – Gastronomicznych w Gdyni
- Wojciech Komsa z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Oskar Dąbrowski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
- Dzikowski Łukasz z Zespołu Szkół nr 7 w Wałbrzychu przy ul. Kłodzkiej
- Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
- Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki
- Lipińska Natalia z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej
- Paluszkiewicz Patrycja z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej