Znamy zwycięzców l’Art de la cuisine Martell 2017

Wydarzenia

Znamy zwycięzców l’Art de la cuisine Martell 2017

06 marca 2017

4 marca odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski – Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’Art de la cuisine Martell 2017. Kulinarna rywalizacja, jak co roku, odbywała się w przepięknej scenerii zamku w Rynie. Uczestnicy turnieju mieli za zadanie przygotować danie główne, którego bazowym i zarazem obowiązkowym składnikiem była ryba Kulbin. Konkursowe zmagania oceniało doborowe jury. W gronie tym znaleźli się między innymi Ernest Jagodziński, Jarosław Uściński, Kurt Scheller, Tomasz Jakubiak, Patryk Dziamski, Tomasz Purol – zwycięzca KPP 2007, Witold Iwański – zwycięzca KPP 2006, Adam Chrząstowski, Dawid Szkudlarek, Paweł Kałuski i Tomasz Deker. Pracom jury przewodniczył natomiast Paweł Oszczyk, uznawany za jednego z najbardziej nowatorskich szefów kuchni w Polsce.

Zwycięzcami konkursu zostali Bartosz Peter i Rafał Kudlinski z hotelu Copernicus w Toruniu. Drugie miejsce przypadło Jarosławowi Owczarczykowi i Łukaszowi Andruszkiewiczowi ze Strefa Restauracja & Bar w Warszawie. Natomiast trzecie Dominikowi Drąg i Rafałowi Stegnickiemu z Natura Mazur Hotel & Spa Warchały w Jedwabnie.

Sponsorami strategicznymi konkursu są: Selgros cash & carry, Trans Gourmet.