Znamy wyniki CHEF Culinary Cup 2017

Wydarzenia

Znamy wyniki CHEF Culinary Cup 2017

05 kwietnia 2017

Bartosz Peter z Hotelu Copernicus w Toruniu zwyciężył w 2. edycji konkursu CHEF Culinary Cup 2017 pod patronatem Jerzego Pasikowskiego. Finał tego konkursu odbył się 5 kwietnia na Targach Eurogastro. Jury w składzie – Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Andrzej Polan, Marcin Przybysz i Poul Gorell jednogłośnie pierwsze miejsce przyznali Bartoszowi Peterowi z Hotelu Copernicus w Toruniu. Otrzymał on statuetkę oraz nagrodę pieniężną w wysokości 10 000 zł, a także Nagrodę Specjalną od Nestle Professional. Drugie miejsce przypadło Rafałowi Grzegorzykowi z Hotel Spa Dr Irena Eris w Polanicy Zdrój. Otrzymał on statuetkę oraz nagrodę pieniężną w wysokości 7 500 zł. Natomiast trzeci był Norbert Koch z restauracji Moonsfera w Warszawie. Otrzymał statuetkę oraz nagrodę pieniężną w wysokości 5 000 zł. W konkursie obowiązkowym składnikiem był wybrany przez uczestnika fond marki CHEF spośród: fondów w płynie, fondów w paście, koncentratów fondów. Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.