Znamy uczestników konkursu Czas na rybę!

Wydarzenia

Znamy uczestników konkursu Czas na rybę!

20 września 2019

W pierwszy dzień o zwycięstwo na najlepszą potrawę z karpia walczyć będą uczniowie szkół gastronomicznych. Natomiast drugiego dnia rywalizują szefowie kuchni z całej Polski.

Profesjonaliści:
Zespół z MUSI SUSHI z Lublina (Michał Gasz, Krzysztof Kaźmierczak)
Hotel Radisson Blu z Krakowa (Bartosz Lenda, Patryk Studziński)
Restauracja Bajka z Grodźca (Marcin Klich, Kevin Cwielong)
Restauracja Podpromie Anna Pietrasz z Rzeszowa (Seweryn Bałchan, Rafał Rzeszutek)
Restauracja Bania z Białki Tarzańskiej (Adrian Rosół, Szymon Szlembarski).

Uczniowie Szkół Gastronomicznych:
Zespół Szkół Rolniczych im. T. Kościuszki w Namysłowie (Weronika Biała, Wiktoria Duszyńska)
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej – Karamać w Gorzowie Wielkopolskim (Daniel Pelechaty, Izabela Uberman)
Zespół Szkół Rolniczych im. T. Kościuszki w Namysłowie (Miłosz Mikołajczyk, Joanna Czubkowska)
Zespół Szkół Ekonomicznych Technikum nr 2 im. Komisji Edukacji Narodowej z Wodzisława Śląskiego (Anna Elsner, Sylwia Smyczek)
Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Śląskich z Kędzierzyna-Koźle (Julia Lerch, Julia Myszka).

Produktem obowiązkowym jest karp i maślanka z OSM Olesno.

W jury zobaczymy: Adama Chrząstowskiego, Wojciecha Harapkiewicza, Marcina Soból, Krzysztofa Szulborskiego, Walentynę Jałochę, Krzysztofa Malinowskiego, Tomasza Smoczyka.

Organizatorem konkursu jest Rybacka Lokalna Grupa Działania Opolszczyzna (RLGD Opolszczyzna) oraz Kamil Klekowski, szef kuchni. Nadzór merytoryczny nad konkursem sprawuje Euro-Toques.

djalbum_link:109