18 stycznia odbył się pierwszy półfinał konkursu Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej, kolejny odbędzie się 15 lutego. Uczniowie mieli z zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional. Zwycięzca konkursu wyjedzie na do restauracji uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2017.
Finaliści wyłonieni podczas pierwszych rozgrywek półfinałowych, kolejność przypadkowa:
- Tomasz Haczkowski – Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu
- Marika Karulak – Zespół Szkół Technicznych w Zbąszynku
- Dariusz Serkis – Zespół Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wielkopolskim
- Joanna Palińska – Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
- Mateusz Ludwicki – Zesół Szkół Gastronomicznych Technikum nr 9 we Wrocławiu
- Daniel Ogonowski – Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
- Grzegorz Kazubski, Przewodniczący Jury – Honorowy Prezes OSSKiC
- Artur Skotarczyk – Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań
- Katarzyna Daniłowicz – Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław
- Krzysztof Gawlik – Master Chef Ekspert Kulinarny RM GASTRO
- Marcin Sasin – Executive Chef Hotel Sheraton Warszawa
- Sebastian Krauzowicz- Executive Chef Copernicus Toruń Hotel
https://www.unileverfoodsolutions.pl/Aktualnosci/konkursy/MKSK_polfinalisci.html