Znamy nazwiska finalistów 13. edycji Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Wydarzenia

Znamy nazwiska finalistów 13. edycji Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

17 lutego 2017

16 lutego odbył się drugi półfinał konkursu. Uczniowie mieli z zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional. Finaliści wyłonieni podczas drugich rozgrywek półfinałowych, kolejność przypadkowa:

Karolina Krzyżak – Technikum Lider w Lublinie

Tomasz Siewierski – Technikum Lider w Lublinie

Grzegorz Królik – Technikum Lider w Lublinie

Piotr Pezowicz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku

Beata Słomienna – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy

Mariusz Jasiński – Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku

Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie:

Tomasz Purol, przewodniczący jury – Szef Kuchni Restauracji Blow Up Hall; Grzegorz Kazubski, Honorowy Prezes OSSKiC; Artur Skotarczyk, Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań; Katarzyna Daniłowicz, Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław; Sebastian Krauzowicz, Executive Chef Copernicus Toruń Hotel; Sebastian Olma, Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim w Warszawie.

Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 8 marca. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.

Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie www.ufs.com.