16 lutego odbył się drugi półfinał konkursu. Uczniowie mieli z zadanie przygotować danie główne z krewetek z dodatkiem dowolnej Primerby Knorr Professsional. Finaliści wyłonieni podczas drugich rozgrywek półfinałowych, kolejność przypadkowa:
Karolina Krzyżak – Technikum Lider w Lublinie
Tomasz Siewierski – Technikum Lider w Lublinie
Grzegorz Królik – Technikum Lider w Lublinie
Piotr Pezowicz – Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku
Beata Słomienna – Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy
Mariusz Jasiński – Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku
Nad przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie:
Tomasz Purol, przewodniczący jury – Szef Kuchni Restauracji Blow Up Hall; Grzegorz Kazubski, Honorowy Prezes OSSKiC; Artur Skotarczyk, Szef Kuchni Restauracji Muga Poznań; Katarzyna Daniłowicz, Szef Kuchni Olszewskiego 128 Wrocław; Sebastian Krauzowicz, Executive Chef Copernicus Toruń Hotel; Sebastian Olma, Restauracja Sketch w Teatrze Wielkim w Warszawie.
Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 8 marca. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017.
Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie www.ufs.com.