Jury XII edycji konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej oceniło już wszystkie nadesłane zgłoszenia a było ich ponad 90 z 49 szkół z całej Polski. Konkurencja była bardzo duża, co świadczy o rosnącym z roku na rok poziomie kształcenia oraz umiejętnościach i zaangażowaniu uczniów. Zwycięzca konkursu wyjedzie na staż do Restauracji Hisop w Barcelonie uhonorowanej gwiazdką Michelin oraz otrzyma nominację do finału konkursu dla profesjonalistów Primerba Cup 2016.
I półfinał odbędzie się 20 stycznia 2016:
1) Chudzik Łukasz z Publicznej Szkoły Gastronomicznej „HO-GA” we Wrocławiu przy ul. Jedn. Narodowej
2) Dąbrowski Oskar z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie przy ul. Spytka Ligęzy
3) Dworzański Rafał z Regionalnej Szkoły Turystycznej w Polanicy Zdrój przy ul. Wojska Polskiego
4) Kopania Przemysław z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
5) Kowalski Michał z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Katowicach przy ul. Roździeńskiej
6) Krawczyk Patryk z Zespołu Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu przy ul. Kamiennej
7) Kruczek Ilona z Technikum Lider w Lublinie przy ul. Radziwiłłowskiej
8) Lindstadt Karolina z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Kłaninie, Starzynie.
9) Nowak Marcin z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
10) Ogonowski Daniel z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul. Majdańskiej
11) Popis Ida z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie przy ul. Żołnierskiej
12) Szostak Sebastian z Powiatowego Zespołu Szkół nr 1 w Kościerzynie
II półfinał odbędzie się 3 lutego 2016:
1) Brzozowski Bartłomiej z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu przy ul. Kościelnej
2) Chowaniec Krzysztof Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych Zakopane ul. Partyzantów
3) Daszyński Łukasz z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu przy ul. Podkomorskiej
4) Frankiewicz Natalia z Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni przy ul. Morskiej
5) Guzik Paulina z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Krakowie przy ul. Zamoyskiego
6) Kwiecień Robert z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu przy ul. Kościuszki
7) Laśkiewicz Paweł z Zasadniczej Szkoły Zawodowej Rzemiosła i Przedsiębiorczości w Bydgoszczy przy ul. Cienistej
8) Piotrowski Kamil z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Łodzi przy ul. Sienkiewicza
9) Pisarek Maciej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gorzowie Wlkp. przy Okólnej
10) Ryba Beata z Zespół Szkół Agro-Technicznych w Ropczycach przy ul. Mickiewicza
11) Rzęski Adam Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy przy ul. Konarskiego
12) Serafińczuk Kacper z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Gdańsku przy Al. Legionów
Osoba rezerwowa
Mamot Marcel z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku Białej przy ul. Jana III Sobieskiego.