21 września podczas targów Polagra Gastro w Poznaniu w finale Primerba Cup 2015 zmierzą się następujące drużyny:
Szef Drużyny Bartosz Fabiś, Michał Kozłowski – NIFTY No.20, Hotel Puro, Poznań
Szef Drużyny Dominik Karpik, Marcin Milda Hotel Hilton Restauracja Mercato Gdańsk
Szef Drużyny Bartosz Juszko, Wojciech Tunkiewicz – Hotel Omega, Olsztyn
Szef Drużyny Adrian Pilarczyk, Zbigniew Krzyżanowski – Ilonn Hotel, Poznań
Szef Drużyny Kamil Mamerski Paweł Odrzygóźdź, Hotel Westin Warszawa
Szef Drużyny Paweł Kubera, Łukasz Kubera – Restauracja Dobra Truskawka, Nowa koło Wągrowca
Szef Drużyny Przemysław Gryz, Łukasz Zientek – Hotel Spa Dr Irena Eris, Polanica Zdrój
Szef Drużyny Dorota Pajęcka, Grzegorz Bąk – Hotel Ambasadorski, Rzeszów
Oraz Klaudia Jankowska, laureatka Młodego Kreatora Sztuku Kulinarnej 2015.
Konkurs oceniało Jury pod przewodnictwem Grzegorza Kazubskiego – Makro HoReCa Centrum Manager, w składzie:
Grzegorz Labuda – Executive Chef Restauracja Szafarnia 10, Gdańsk
Dominik Brodziak – Executife Chef, Poznań
Rafał Godziemski – Executive Chef Memo Restaurant & Wine, Bydgoszcz
Łukasz Konik – Executive Chef Uzdrowisko Konstancin Zdrój
Tomasz Purol – Executive Chef Blow Up Hotel 5050, Poznań
Andrzej Jakomulski – Executive Chef Hotel Leda Spa, Kołobrzeg
Uczestnicy mieli za zadanie przygotować:
Przystawkę ciepłą przygotowaną z Małży św.Jakuba, ogórka i Primerby Professional Knorr.
Danie główne z combra jagnięcego, gruszki i Primerby Professional Knorr.