Manuel Martinez Garcimartin objął niedawno stanowisko zastępcy Dyrektora Generalnego hotelu Sheraton Krakow. Manuel Martinez Garcimartin z branżą hotelarską związany jest od 2000 r. Pracując dla różnych marek sieci Starwood, swoją karierę zawodową rozpoczął na stanowisku Kierownika Działu Bankietów w hotelu The Westin Palace w Madrycie, zajmując kolejno pozycję Kierownika Działów Restauracyjnych w hotelu The Westin La Quinta Golf & Resorts w Marbella w Hiszpanii. W 2005 r. po raz pierwszy objął stanowisko F&B Managera na kompleks hoteli Westin oraz St. Regis w Nowym Jorku. W czasie swojej kilkuletniej kariery pracował także w hotelu The Ritz Carlton New York Central Park, odpowiadając za właściwe zarządzanie hotelowych restauracji. Do Polski przyjechał z Hiszpanii, gdzie w hotelu Maria Cristina – marka Luxury Collection, sieci Starwood, pełnił funkcję Dyrektora Gastronomii. Teraz będzie zarządzał działami operacyjnymi hotelu Sheraton w Krakowie.
“Moje życie zawodowe to moja pasja, uwielbiam swoją pracę. Doświadczeniem, głównie z dziedziny gastronomii, chętnie dzielę się z innymi. Lubię uczyć i motywować ludzi do działania. Jestem bardzo szczęśliwy i podekscytowany objęciem stanowiska w krakowskim Sheratonie. To wielkie wyzwanie w mojej karierze, móc pracować z tak doświadczoną załogą” – powiedział Garcimartin.
Manuel Martinez Garcimartin jest absolwentem Uniwersytetu Cornell w Nowym Jorku na wydziale Zarządzania w Hotelarstwie. Ponadto ukończył kursy zarządzania, planowania oraz efektywnej kontroli kosztów w Leonard N. Stern School of Business w Nowym Jorku. Dodatkowo posiada certyfikat zarządzania w gastronomii oraz zarządzania w biznesie. Oprócz ojczystego jezyka hiszpańskiego, biegle włada językiem angielskim. Interesuje się muzyką, szczególnie na żywo, uwielbia koncerty, sam gra na perkusji. Zawsze znajdzie czas na dobrą książkę, kino, kolację z przyjaciółmi, a także mecz piłki nożnej oraz koszykówki.