16 lutego, zamiast 15 lutego w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions przy ul. Bałtyckiej w Poznaniu odbędzie się drugi półfinał konkursu kulinarnego Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2017. Konkurs ten skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych. Do półfinału zakwalifikowali się:
Karolina Krzyżak, Technikum Lider w Lublinie;
Tomasz Siewierski, Technikum Lider w Lublinie; Grzegorz Królik,
Technikum Lider w Lublinie; Kamila Formela, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku;
Piotr Pezowicz, Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku;
Karol Sosnowski, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;
Beata Słomienna, Zespół Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy;
Bartłomiej Brzozowski, Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Kościelcu;
Klaudia Kiełkowska, Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim;
Mateusz Kamiński, Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi;
Mariusz Jasiński, Zespół Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Rybniku;
Kamil Piotrowski, Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi.
Lista rezerwowa:
Patrycja Mandera, Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim.
Ostateczne rozstrzygnięcie konkursu nastąpi natomiast 8 marca. Zwycięzca otrzyma możliwość odbycia stażu w restauracji z gwiazdką Michelin oraz zagwarantowane miejsce w finale konkursu dla profesjonalnych szefów kuchni Primerba Cup 2017. Organizatorem konkursu jest Unilever Food Solution. Więcej informacji na stronie
www.ufs.com.