Po świątecznym, pełnym żurawiny i pomarańczy okresie, w menu North Fish czas na zimowe zmiany.
Już niedługo będzie można spróbować między innymi złocistego mintaja Red Onion w panierce z kremowym sosem i czerwoną cebulką. W kategorii obiadowej sporą niespodzianką mogą być również łosoś i tuńczyk. Ten pierwszy pod porową „pierzynką” zaskakuje warzywną słodyczą i aksamitnym smakiem śmietanki. Z kolei tuńczyk przeszedł prawdziwą metamorfozę – w kampanii Zima 2023 serwowany będzie w towarzystwie lekko pikantnego sosu sweet chilli i mieszanki azjatyckich warzyw.
Azjatyckie akcenty pojawią się także w zupełnie nowej kategorii – bowlach. Przygotowano dwa warianty: jeden z chrupiącymi nuggetsami z mintaja, druki z soczystymi kawałami grillowanego tuńczyka. Oba z ryżem, warzywami i aromatycznym sosem sweet chilli.
Miłośników rozgrzewających smaków z pewnością ucieszy fakt, że do oferty wraca legendarny Fishburger zimowy. Tym razem w duecie z tortillą zimową. Oba produkty wypełnione zostały między innymi smakowitą kapustą z cieciorką i kminkiem. Ponadto w kanapkach czeka nas swoisty przypływ nowości – nasze burgery zyskały nową bułkę, puszystą, miękką i uwieńczoną sezamem. Do tego wnętrze Fishburgera klasycznego, jak również w zimowej odsłonie wypełnią chrupiące i soczyste FISH! Nuggets. Komplet zmian zamyka Tunaburegr w wersji sweet chilli.
Sporo zadzieje się także w dodatkach. W tej sekcji znajdziemy opiekane ziemniaczki z wędzoną papryką, pikantne wedgesy, klasyczne frytki, gnnocchi z pomidorową passatą, ryż z azjatyckimi warzywami i zasmażana kapustę z cieciorką. Z zimnych dodatków do wyboru będzie miks sałat z oliwkami, kapusta kwaszona, surówka z buraczków, klasyczny coleslaw, sałatka ziemniaczana oraz sałatka skandynawska. Smaki idealnie łączące się z naszymi obiadowymi propozycjami.